oostenrijk_980

Snokkers: Vince, Alex

Geplande route: Leusden – Umhausen (AUT) – Tenero (CH) – Lausanne (CH) – Zeltingen (DE) – Leusden

Afgelegd: +/- 3124km

Tja, waar moet je hier beginnen. Dit was gewoon DE vakantie aller vakanties. 2 maten samen op de motor door de alpen, tentje achterop met wat campingspullen en een regenpak (was hard nodig).

Laten we beginnen bij begin. Vince had het idee geopperd om een 2 weken kick ass motor vakantie te ondernemen naar de alpen. Hij had ook familie in Zwitserland dus dat was meteen een routepunt. Alex had net in Maart een Fireblade gekocht dus dat moest wel lukken allemaal. De Garmin was snel gescoord en de route gepland.

Alex moest zelf eerst een soort bagage beugel voor de Blade in elkaar schroeven omdat die simpelweg niet bestaan. Naar wat geklus en gehobby waren de brommers volgepakt en waren we onderweg naar Duitsland, de heenweg moest zo snel mogelijk worden geklaard! Op de bagage tassen zaten stickers waarop stond ‘niet boven de 120km/u aub’ maar volgens onze tests op de Duitse autobahn bleven die dingen bij 240 ook nog prima zitten.

We hebben het gehaald, binnen een dag, 900+km vanuit Leusden naar Umhausen te rijden. We kwamen vrij laat aan rond een uurtje of half 10 en dat was inclusief regenpak aantrekken voor het laatste uurtje. Van de camping eigenaar mochten we de spullen eerst even laten liggen en wat eten gaan halen. Er was nog een pizzeria open want we hadden honnngeeerrrrrr. Gaarheid alom kun je aan de foto’s zien maar we kregen het ondanks alles nog voor elkaar om s’nachts de tent op te zetten en met een tevreden gevoel te gaan slapen.

De volgende dag deden we het eerst even rustig aan maar man man wat was het mooi hier! Perfect landschap en perfecte wegen dus de motoren werden aangezwengeld en we gingen erop uit. We hebben de camping in Umhausen als onze basis gebruikt en de aankomende paar dagen gingen we over de Stelviopas, de Hochalpenstrasse en het Timmelsjoch. Tussendoor nog wat goed voer happen en enorm genieten van de omgeving. Tijdens een van de bergtochten kreeg Alex nog een flink stuk stanleymes in de splinternieuwe achterband toen we langs een bouwplaats op reden. Gelukkig zat het allemaal mee, er werd snel een afsleepdienst gevonden en die hadden ook binnen 2 dagen een nieuwe achterband erop, precies dezelfde zelfs.

De tocht ging verder naar de volgende halte, Tenero aan het Lago Maggiore op de de grens van Italië en Zwitserland. We kwamen van de bergen af waar het een graadje of 10-15 was en we reden de vallei van het meer in …. waar het 37 graden was! Jassen open, helm open, alles ventileren. Gelukkig waren we vrij snel op de camping “Campofelice”. De motoren werden als het ware in de berm gesmeten, er werd aan de aardige camping buren gevraagd of ze even op onze spullen willen passen en de kleren gingen uit en er werd in het prachtige meer gedoken. Genot alom want er kwam letterlijk het stoom van ons af. In de avond was het lekker eten en genieten en toen ……. begon het slechte weer. Het zat ons niet echt mee want de volgende 3 dagen was letterlijk regen en onweer aan een stuk door. Gelukkig hadden we bier, salami en motorbladen mee dus we vermaakten ons wel.

Toen de zon eindelijk weer tevoorschijn kwam hadden we nog een relaxed dagje maar was het helaas voor ons tijd om verder te gaan richting Lausanne in Zwitserland naar de neef van Vince. De route erheen was ook waanzinnig mooi en eenmaal aangekomen werden we meteen naar de mooiste locaties gebracht (bedankt Wouter en Rosanna!) zoals een coole brouwerij in het midden van de stad en ‘s avonds naar een chalet in de bergen voor een echte kaasfondue en raclette met een prachtig uitzicht over Lausanne. Na wat napilsen en kleppen gingen we keihard ronken voor de volgende etappe richting huis.

Aangezien we niet de extreem lange dag van de heenreis wilden herhalen gingen we via de snelweg naar Duitsland en naar Alex familie in Zeltingen-Rachtig aan de moezel. We werden goed voorzien van voer en bier en een bed en het was een mooie afsluiter van deze prachtige tocht. De volgende dag waren we binnen 3 uur weer in Leusden op de stoep met een zeer mooie ervaring en herinnering rijker, iets waar we het tot vandaag de dag nog elke week over hebben.