Snokkers: Vince, Alex

Geplande route: Palzem (DE) – Mulhouse (FR) – Grimsel (CH) – Vira (CH) – Celerina (CH) – Umhausen (AT) – Plose (IT) – Zell am See (AT) – Innsbruck (AT)

Afgelegd: +/- 2500km (en nog ongeveer 800-900km met de trein)

De Youtube video is hier:

In Augustus 2019 gingen Vince en Alex op een grote Tour door de Alpen. Het doel was om zoveel mogelijk van de prachtige passen te rijden en tegelijkertijd ook lekker te genieten. Met de eerste stint naar Duitsland hadden we prachtig weer en konden we lekker in de Moezel duiken bij 25+ graden. Tot aan Mulhouse was het ook nog prima en ging de pizza (en bier) er s’avonds weer goed in. We wisten dat het eerste stuk tot aan Zwitserland niet bijzonder spannend was dus kilometers vreten was belangrijker. Dag 3 was echter super nat dus toen we een keer bovenop de Grimselpas zaten waren we het goed zat, vandaar ook de enorme Kaasfondue dit tot de laatste korst naar binnen werd gewerkt.

Maar op Dag 4 ging de hemel open en was het enorm genieten geblazen op de absoluut fantastische passen Grimsel en Furka. Na een middag genieten in Vira aan het strand van het mooie Lago Maggiore met s’avonds een top pizza met een prachtig stel serveesters ging de reis de volgende dag verder richting het Noord-Oosten. Passen die we onder andere genomen hebben zijn Gotthard, San Bernadino, Stelvio, Grossglockner, Gerlos en nog een stuk of 10 andere.

Na de Stelvio was de achterband van Alex dusdanig naar de kl*** dat we in Bruneck nog even een andere moesten laten monteren, het was toch iets teveel van het goede geweest. Na nog even een bezoekje te hebben gebracht aan de originele Pizza tent in Umhausen waar we tijdens de allereerste Snokken Tour in 2008 geweest waren, ging het via Zell am See naar Innsbruck. Hier gingen de motoren op de nachttrein naar Düsseldorf waar we de volgende ochtend een klein sprintje trokken naar Leusden.