Snokkers: Vince, Alex

Geplande route: Leusden (NL) – Winterberg (DE) – Dettenheim (DE) – Titisee (DE) – Le Clerjus (FR) – Trier (DE) – Leusden (NL)

Afgelegd: 2042km

Om de veel te korte vakantie van 2020 in te halen besloten Vince en Alex een mooie rondrit te maken. Het doel was ongeveer 2000km te rijden in 7 dagen inclusief 1 rustdag.

Het begon op Zondag ochtend met een lekkere trip richting Winterberg in het Sauerland. Het weer was mooi, graadje of 20 en het eerste stuk was eerst via de snelweg afgelegd. Kort na de grens (zonder controles) was het meteen binnendoor over de Landstrasse en de wegen werden steeds interessanter. Kort voor Winterberg hebben we een soort mini-bui meegemaakt van 30 seconden maar dat was de enige regen die we tijdens de hele trip hebben gezien. Eenmal in het ons bekende Central Hotel aangekomen was het meteen bier en voedsel inslaan en mensen kijken.

Dag 2 ging zuidelijk door het Sauerland via de stad Mainz richting Dettenheim waar onze maat Norman woont. Daar hebben we savonds lekker gegeten, gekletst en gedronken. De tocht zelf was niet bijzonder spannend en vooral gekenmerkt door veel verkeer overal.

Dag 3 werdt al interessanter en ging door het zwarte woud richting de Titisee. Prachtige wegen, weinig verkeer, geen politie en een graadje of 25 maakten de dag perfect. De tussenstop bij rodelbahn Gutach was een grappig uitstapje en in volle motoroutfit op de slee naar beneden gaan trok veel bekijks. Eenmaal aangekomen moesten we eerst even uitpuffen en vooral de nodige drankjes nuttigen.

Dag 4 was onze rustdag. Strand liggen, zwemmen, bier drinken en mensen kijken. Meer heb je op een rustdag niet nodig.

Dag 5 ging richting Motorherberg La Mouche in de Vogezen maar eerst gingen we via Todtnau na een enorme rodelbahn van 2900 meter! Dit was de dag om echt een keer goed te knallen en bochtjes te pakken. De vogezen zijn hier bij uitstek geschikt voor doordat het lekker afgelegen zit, weinig verkeer heeft en heel veel kronkelwegen heeft. De calimoto bochtenscore was daarom ook boven de 100! Het was wel een beetje een aanslag op het lijf omdat het echt knetterwarm was. Eenmaal aangekomen bij La Mouche was het eerst 3 bier achteroverslaan om het vochtgehalte op peil te krijgen.

Dag 6 was de laatste echte rijdag door de vogezen richting het duitse Trier. Ook hier was het weer goed warm en bij de tankstations en lunch gelegenheden was het goed uitpuffen. In Trier zelf liepen we vanuit het hotel naar de oude binnenstad waar het super gezellig was. Bier en wijn vloeiden rijkelijk en we gingen eten bij het Kartoffelrestaurant.

Op de laatste dag dachten we een mooie rit via de Eifel naar huis te hebben maar door de verwoestende overzwemmingen van een paar weken geleden moesten we helaas om rijden. Overal lag de troep metershoog langs de weg en in bomen. Hele dorpen weggevaagd. Omdat wegen en ook snelwegen helemaal afgezet waren werden we via Bonn omgeleid naar Venlo. Het laatste stuk was 2 uur lang snelweg ploeteren tot we thuis nog een laatste Radler konden nuttigen.